Tieturva I- ja II koulutukset

Olemme lopettaneet näiden koulutusten tarjonnan. Tieturva on liikenteen järjestely- ja työturvallisuusasioihin perehdyttävä koulutusohjelma. Sen tarkoituksena on täyttää tienpitäjän velvoite varmistaa tiellä työskentelevien henkilöiden perehdyttäminen työpaikan liikenteen aiheuttamiin vaaratekijöihin.

Koulutusohjelman tarkoitus on myös lisätä työnjohdon ja työntekijöiden tietämystä sekä liikenne- että työturvallisuuteen liittyvistä asioista. Tieturvakortti on Väyläviraston hyväksymä todistus koulutuksen suorittamisesta.

Tieturva 1 –koulutus on vuoden 2021 alusta mahdollista suorittaa vain verkkokoulutuksena ja sen tarjoaa Väylä osoitteessa www.e-tieturva.fi tai vayla.fi
Ammattipätevyyspäivänä koulutusta on mahdollisuus tarjota jatkossakin, lähtökohtaisesi tilauskoulutuksena. Sähköinen verkkokoulutus voidaan sisällyttää päivään haluttaessa.

Tieturva 2 on yleisellä tiellä työskentelyn liikenne- ja työturvallisuudesta vastuussa oleville henkilöille.

Tieturva 2 -pätevyyksien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun

Tänä vuonna vanhenevien Tieturva 2 -pätevyyksien voimassaoloa on jatkettu 31.12.2021 saakka. Pätevyyden jatkaminen koskee myös aiemmin jatkettuja pätevyyksiä eli myös 3/2020 lähtien vanhentuneet Tieturva 2 -pätevyydet ovat voimassa 12/2021 saakka.

Lue Väyläviraston tiedote, julkaistu 4.5.2021.